- هشدار ریسک
- سوال اصلی
- مراحل موفقیت
- نظریه احتمالات در بازار
- مدیریت سرمایه
- مدیریت سرمایه در فارکس
- انواع مدیریت سرمایه و قوانین آنها
- قوانین مدیریت سرمایه کوتاه مدت
- قانون اول از مدیریت سرمایه
- قانون دوم از مدیریت سرمایه
- قانون سوم از مدیریت سرمایه
- قانون چهارم از مدیریت سرمایه
- چگونه از مدیریت سرمایه برای بالا بردن احتمال سود دهی خود استفاده کنیم؟
- معجزه مدیریت سرمایه
- نسبت سود و ضرر در مدیریت سرمایه عادی
- نسبت سود و ضرر در مدیریت سرمایه پیشرفته
- لزوم داشتن طرح و نقشه کار
- طراحی طرح تجاری ( بیزینس پلن)
- طرح مدیریت سرمایه
- طراحی نقشه معاملاتی
- چند نمونه استراتژی معاملاتی و تعیین ریسک به ریوارد و نقاط استاپ و تارگت
- پترن تریدینگ
- استراتژی پول بک تریدینگ
- استراتژی الیوت ویو تریدنیگ
- استراتژی کندل استیک فرمیشن تریدینگ
- کلام آخر
هشدار ریسک
هشدار به افراد نا آشنا با بازارهای مالی
فعالیت در بازارهای مالی از جمله فارکس که دارای اهرم هستند دارای ریسک بالایی است و به هیچ عنوان به افرادی که در این زمینه دانش و تجربه کافی ندارند توصیه نمی شود. در صورت نداشتن دانش و تجربه کافی در این گونه بازارها سرمایه گذاری نکنید و یا سرمایه خود را در اختیار افراد ناوارد قرار ندهید. چرا که در این صورت سرمایه خود را از دست می دهید.
به دوستانی که به تازگی به صفحه آموزش فارکس پیوسته اند، توصیه می شود برای موثر بودن مراحل آموزشی، آموزش ها را از ابتدا شروع کرده و به مرور و با چند روز تا یک هفته تمرین بر روی هر ویدئوی آموزشی دنبال کنند و در صورتی که آموزش های قبلی را فرا نگرفته اند به هیچ عنوان این ویدئو یا قسمت های انتهایی آموزش ها را نبینند. مدیریت سرمایه یکی از ارکان اصلی بازارهای مالی می باشد.
سوال اصلی
قبل از شروع بحث مدیریت سرمایه سوالی مطرح میکنم، به نظر شما تا کنون پس از ۲۶ قسمت از سری آموزش های فارکس چند درصد از موارد مربوط برای موفقیت در بازار را یاد گرفته ایم؟
جواب این سوال به ما کمک میکند تا برای موفقیت در بازار مالی در چه موردی مهارت خود را افزایش دهیم تا در بازار های مالی به موفقیت مستمر دست یابیم.
مراحل موفقیت
هر آنچه تاکنون در مورد تحلیل تکنیکال یاد گرفته ایم و آموزش داده شده است فقط ٪۲۰ از موفقیت ما را در بر می گیرد (شکل ۱۰۱۸).
شکل ۱۸-۱: نسبت های موفقیت در بازارهای مالی- تحلیل تکنیکال
- ؟
- تحلیل تکنیکال
- ؟
نظریه احتمالات در بازار
واقعیتی که در بازار همیشه باید در نظر گرفت این است که هیچ قطعیتی در بازار وجود ندارد و ما فقط با احتمالات سرو کار داریم. تمام آموخته های ما از دانش تحلیل بازار فقط شناخت ما از درصد احتمال وقوع آنها را بیشتر می کند. هیچ کس حتی بزرگترین موسسات و بانک ها و تحلیل گران بزرگ هم از آینده بازار خبر ندارند. هیچ تحلیل گری وجود ندارد که تمام تحلیل های او درست باشد، بالاترین درصد تحلیل های درست بهترین تحلیل گران ٪۶۰ است.
موارد فوق نظریه احتمالات بازار میباشد و با توجه به این نظریه به این نتیجه می رسیم که در کنار تحلیل تکنیکال چیزهای دیگری نیاز است تا موفقیت ما را در بازار تامین کند.
سرمایه و روانشناسی بازار است که .۸۰٪ از موفقیت ماست (شکل ۲۰۱۸). با توجه به نسبت عوامل موفقیت در بازارهای مالی از جمله فارکس، کامل بودن هر دو قسمت این پازل ضروری است و هیچکدام از دو قسمت ۲۰ و ۸۰ درصدی به تنهایی نمی تواند عاملی برای موفقیت در بازار باشد.
شکل ۱۸-۲: نیازهای ما برای موفقیت در بازارهای مالی
بنابراین برای گرفتن نتیجه مستمر در فارکس باید برای هر دو قسمت این تجارت طرح و برنامه ریزی دقیق داشت تا موفقیت ما را به صورت دراز مدت تضمین کند.
مدیریت سرمایه
مدیریت سرمایه پروسه ای محاسباتی از کنترل سرمایه است که در آن ریسک ضرر در مقابل منفعت احتمالی در هر اقدام مالی نظیر سرمایه گذاری، تعیین بودجه، مالیات، مدیریت بانکی و… مورد محاسبه قرار میگیرد. در واقع مدیریت سرمایه پایه علمی محاسباتی برای یافتن توجیه یک تجارت یا اقدام مالی است. برای هر پروژه ای که در آن نیاز به ریسک قرار دادن پول برای کسب منفعت باشد قبل از هر اقدام مالی، مدیریت سرمایه برای تعیین سود آور بودن یا نبودن آن مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیریت سرمایه در فارکس
در هر سیستم اقتصادی از جمله فارکس مدیریت سرمایه دارای قوانینی است که شخص مسئول یا کل مجموعه متعهد به رعایت آنها می باشد. در فارکس به دلیل عدم وجود سیستم سازمانی ناظر به دلیل فعالیت انفرادی و یا نبود آگاهی از این قوانین یا حتی عدم تعهد شخص به رعایت قوانین در صورت آگاهی از آنها، میزان موفقیت افراد کاهش می یابد.
تقریبا تمام کسانی که با فارکس آشنا می شوند تحلیل تکنیکال را در ماه های اولیه در سطح یک حرفه ای و گاهی بهتر یاد می گیرند، افرادی هستند که سال ها با فارکس و تکنیکال و فاندامنتال و تمام جزئیات آن آشنا هستند ولی هنوز قادر به درآمدزایی از این بازار نیستند در مقابل افرادی تازه کار هستند که درآمدی بالاتر از یک حرفه ای را به صورت مستمر دارند.
علت در ضعف تحلیل نیست پس علت چیست؟
علت اصلی شکست افراد در بازار در عدم رعایت قوانین مدیریت سرمایه به دلیل عدم آگاهی از آنها یا در صورت آگاهی داشتن بدلیل طمع و انتظار بیش از حد از بازار است.
قسمت کوچکی از روانشناسی بازار
اکثر افراد تازه وارد دانسته یا ندانسته به جای تجارت در فارکس، قمار میکنند و این مهمترین دلیل شکست افراد در این تجارت است. وسوسه سریع پولدار شدن باعث طمع کردن و در نهایت شکست می شود انتظار افراد تازه وارد از تجارت فارکس در هیچ تجارت دیگری وجود ندارد.
انواع مدیریت سرمایه و قوانین آنها
انواع قوانین مدیریت سرمایه شامل دو دسته است:
- مدیریت سرمایه معاملات کوتاه مدت و میان مدت
- مدیریت سرمایه معاملات سرمایه گذاری بدون استاپ برای معامله گران حرفه ای
قوانین این دو نوع مدیریت سرمایه با هم متفاوتند و در این مجموعه به آموزش سرمایه معاملات کوتاه مدت و میان مدت یعنی قسمت اول می پردازیم.
قوانین مدیریت سرمایه کوتاه مدت:
قانون اول از مدیریت سرمایه
اولین و مهمترین قانون در مدیریت سرمایه حفظ سرمایه اولیه است. امروزه در قوانین تجارت های بزرگ حفظ سرمایه از سودآوری مهمتر است. یک سرمایه گذار میداند در تجارتی که سود بیشتری نهفته است ریسک یا خطر بیشتری هم وجود دارد و همینطور دو احتمال هم باید در نظر گرفت:
ریسک زیاد = سود زیاد
ریسک زیاد = ضرر زیاد
در اکثر مواقع حالت اول به صورت تئوری و روی کاغذ و حالت دوم در عمل اتفاق می افتد. امکان ریسک کردن و تعداد فرصت ها برای ریسک کردن در تمامی تجارت ها بجز فارکس محدود است. تنها در فارکس صدها بار امکان ریسک با ۵۰۰ برابر میزان سرمایه در هر روز وجود دارد و این تله جذاب برای همه تازه کارها و کهنه کارها هر لحظه پهن است.
نکته مهمی که نباید فراموش کرد این است که جبران ضرر کار مشکلی است مثلا در صورت از دست رفتن ٪۵۰ از سرمایه اولیه باید ٪ ۲۰۰ سود کرد تا سرمایه اولیه برگردد. جبران ضرر تله ای است که تمام مبتدی ها در آن می افتند. زمانی که سرمایه اولیه دچار ضرر می شود ترس و احساسات جای منطق و دانش را می گیرند.
تریدر برای جبران ضرر حجم و تعداد معاملات خود را افزایش می دهد تا ضرر خود را جبران کند. و این اضافه کردن حجم که خارج از قوانین مدیریت سرمایه است باعث ضرر بیشتر به سرمایه اولیه می شود. در خیلی از مواقع این جریان تا از دست رفتن کل سرمایه ادامه می یابد. اصطلاح شخصی من از این حالت باتلاق جبران است.
به ندرت پیش می آید که تریدر در ابتدای کار اکانت خود را مارجین کاله نکند.
حال برای نیفتادن در باتلاق جبران چه باید کرد؟
برای جلوگیری از افتادن در تله جبران سرمایه باید برنامه حفاظت از سرمایه اولیه داشته باشیم. باید قبل از باز کردن حساب واقعی و شروع به گرفتن پوزیشن، طرح و برنامه مشخص و معینی برای سود یا ضررهای احتمالی داشت.
برنامه حفاظت از سرمایه اولیه مبحثی مجزا در کنار قوانین رایج در مدیریت سرمایه است و به این صورت است که سرمایه اولیه خط قرمز ما برای استفاده از حداقل ریسک ممکن تا ساختن سود است. در واقع وظیفه ما در ابتدا ساختن سود با حداقل ریسک ممکن و استفاده از سود ساخته شده به عنوان سرمایه ثانویه برای در ریسک قرار دادن آن است. بنابراین در ابتدا با یک سوم ریسک رایج در مدیریت سرمایه شروع میکنیم و پس از رشد ۳۰ درصدی حساب، قوانین معمول را بکار می گیریم.
آشنایی با اصطلاحات رایج در حسابداری بازار:
Balance: میزان نقدی موجودی در حساب قبل از بستن پوزیشن های باز
Equity (تسویه): مقدار نقدی باقیمانده پس از کسر سود و ضرر لحظه ای پوزیشن های باز
Margin (بودجه احتیاطی): مقداری از نقدینگی موجود در حساب که بروکر آن را برای گرفتن پوزیشن ها ضبط میکند. این مقدار به اندازه اهرم و شرایط کارگزار بستگی دارد.
Free Margin : مارجین باقیمانده از تسویه پس از کسر مارجین درگیر
FreeMargin = Equity – Margin
Margin Level: میزان درصدی مارجین آزاد در حساب معاملاتی است. امکان گرفتن پوزیشن زیر مارجین لول ۱۰۰ درصدی وجود ندارد.
Margin Level=(Equity/used Margin)X 100
قانون دوم از مدیریت سرمایه
در هر پوزیشن گیری هیچ گاه بیشتر از ۳ درصد باقی مانده نقدینگی حساب خود را وارد بازار نکنید. اگر پوزیشن باز دارید فرض کنید تمام پوزیشن های باز شما استاپ خورده اند. فرض کنید در اکانت خود $ ۱۰۰۰ دارید و بر اساس ۳ پوزیشن باز کرده اید، پس باید به این شکل ادامه دهید:
۱۰٫۰۰۰$ Account
۱st Position: 300$ loss if hit stop = 9700$
۲nd Position: open position 3% of 9700$ = 291$
۳rd Position: open position 3% of 9409$ = 282$
۴th Position: open position 3% of 9127$ = 273$
پس طبق محاسبات بالا و ادامه آن پوزیشن های خودمان را باز میکنیم.
ولی طبق قانون اول و برنامه حفاظت از سرمایه اولیه باید در ابتدای استارت اکانت واقعی درصد ریسک را روی یک سوم ۳ یعنی ٪۱ قرار داد و بعد از رشد موجودی به اندازه ٪۲۰ یا ۳۰٪ آن موقع محاسبات را برای ۳% انجام می دهیم.
مثال: برای مشخص کردن حجم ورودی به بازار بر اساس ٪۳ ریسک، فاصله نقطه ورود تا نقطه استاپ احتمالی در شکل ۳ را اندازه گرفته و حجم را بر اساس آن بر پایه %۳ ریسک تنظیم میکنیم:
فرض میکنیم بعد از شکست مقاومت و برگشت قیمت به حمایت جدید پوزیشنی باز می کنیم و نقطه استاپ را هم Low قبل در نظر میگیریم.
حالت اول: فرض می کنیم بازه استاپ ۱۰۰ پیپ باشد:
۱۰٫۰۰۰ * ۳ % = ۳۰۰$ Risk >>> Stop=300%=100pip >>>1pip=300/100=3$=0.3Lot in EU&GU
یعنی برای داشتن %۳ ریسک در ارزهای یورو دلار یا پوند دلار می توان ترید ۳% لات باز کرد.
حالت دوم: فرض می کنیم بازه استاپ ۵۰ پیپ باشد:
Stop=300%=50pip >>>1pip=300/50=6$=0.6Lot
یعنی میتوان ۰٫۶ لات باز کرد. لازم به یادآوری است که ارزش هر پیپ در هر ارز متفاوت است.
قانون سوم از مدیریت سرمایه
نسبت منفعت به ریسک باید همیشه یک یا بیشتر از یک باشد (شکل های ۴ و ۵).
Reward / Risk => 1
یعنی نباید پوزیشنی باز کرد که نسبت منفعت به ریسک آن کمتر از یک باشد.
قانون چهارم از مدیریت سرمایه
در آن واحد نباید بیش از ۱۵ درصد از نقدینگی در بازار درگیر باشد. یعنی با ٪۳ ریسک هر پوزیشن، ۵ پوزیشن باز نباید بیشتر داشته باشیم.
(۳% Risk)*(5 openPositions) = 15%
موارد پیشنهادی: با توجه به قانون احتمالات، میزان درصدی گرفتن سود یا زیان در یک معامله با نسبت ریسک به ریوارد یک به یک از بازار ۵۰ به ۵۰ است. هر چقدر هم به پوزیشنی که گرفته شده اعتماد داشته باشیم ولی باید این احتمال را هم در نظر گرفت. که در بازاری غیر قابل پیش بینی کار میکنیم. بنابراین باید همیشه احتمال ٪۵۰ ضرر را در نظر گرفت (شکل ۶)
چگونه از مدیریت سرمایه برای بالا بردن احتمال سود دهی خود استفاده کنیم؟
معجزه مدیریت سرمایه
اگر مدیریت سرمایه را به خوبی انجام ندهیم امکانی برای موفقیت ما در بازار وجود ندارد. با چند ترفند ساده می توانیم با استفاده از مدیریت سرمایه هوشمند، درصد موفقیت خود را در بازار بالا ببریم. در معاملات با نسبت منفعت به ریسک بالای یک به یک امکان بالا بردن احتمال سود نسبت به ضرر به صورت زیر وجود دارد:
۱. در صورت رفتن پوزیشن به سود به اندازه استاپ، با خارج شدن نصف پوزیشن و تسویه نصف سود، ریسک پوزیشن خود را به صفر کاهش می دهیم. چرا که حتی در صورت برگشت قیمت و خوردن استاپ، جمع جبری سود و ضرر برابر صفر است.
۲. با قرار دادن استاپ پس از خارج شدن از نصف پوزیشن در نقطه ورود، میزان سود را تضمین می کنیم. با قرار دادن استاپ در نقطه ورود در پوزیشن های در سود، پوزیشن را بدون ریسک میکنیم. به این حالت به اصطلاح نقطه سر به سر یا بدون ریسک کردن میگویند.
Break Even (BE) or Risk Free
در این صورت ۲ احتمال پیش می آید:
الف) خوردن استاپ: در این حالت درصد تضمینی سود نصف پوزیشن اولیه است در حالی که احتمال ضرر صفر است.
ب) خوردن تارگت: در این حالت درصد تضمینی سود %۷۵ پوزیشن اولیه است در حالی که احتمال ضرر صفر است.
نسبت سود و ضرر در مدیریت سرمایه عادی
در مدیریت سرمایه معمولی در مقام مقایسه، احتمالات در حالت های مختلف به شکل زیر هستند:
(آ) زمانی که پوزیشن در سود است
احتمال ضرر % | احتمال سود% |
۵۰ | ۵۰ |
(ب) زمانی که پوزیشن در سود است
احتمال ضرر % | احتمال سود% |
۵۰ | ۵۰ |
مدیریت سرمایه معمولی
نسبت سود و ضرر در مدیریت سرمایه پیشرفته
در مدیریت سرمایه پیشرفته و خارج شدن نصف پوزیشن، احتمالات در حالت های مختلف به شکل زیر هستند:
بنابراین با انجام مدیریت سرمایه پیشرفته می توانیم به سادگی سود خود را تثبیت و ضرر خود را صفر کنیم.
مقایسه احتمال سود دهی در دو حالت مدیریت سرمایه:
جدول : مقایسه احتمال سود دهی در دو حالت مدیریت سرمایه
لزوم داشتن طرح و نقشه کار
طبق آموزش های ارائه شده، یک تریدر برای موفقیت در بازار باید طرح و نقشه مشخص برای وارد شدن در بازار داشته باشد. در غیر این صورت نتیجه ای جز شکست در انتظار تریدر نخواهد بود. جمله معروفی از استاد رابرت ماینر که در هر بازاری کاربرد دارد این است:
If you fail to Plan, you Plan to fail.
یعنی اگر برنامه ریزی نداشته باشید، برای شکست برنامه دارید.
A Trader MUST have Business Plan
تمام افراد موفق در مارکت حتما بیزینس پلن دارند.
طراحی طرح تجاری (بیزینس پلن)
یک طرح تجاری (بیزینس پلن) باید شامل دو قسمت باشد (شکل ۷):
۱ طرح مدیریت سرمایه
۲ طرح معاملاتی
طرح مدیریت سرمایه
طرح مدیریت سرمایه باید شامل کلیات و جزئیات حجم ورودی به بازار بر اساس مقدار سرمایه موجود، تعیین میزان ریسک به ریوارد، مدیریت پوزیشن های باز و زمان بستن تمام و یا قسمتی از معاملات باشد. تمام این موارد باید روی کاغذ نوشته شوند و دقیقا عمل شوند.
طراحی نقشه معاملاتی
نقشه معاملاتی باید شامل انواع استراتژی های ورود به بازار، شرایط ورود و شرایط خروج به طور مشخص باشد. در واقع نقشه معاملاتی تعیین می کند تا فقط در صورت تطبیق شرایط تعیین شده با بازار ترید صورت گیرد و از ورود بی برنامه و احساسی به بازار جلوگیری شود.
از تایم ۱ ساعت و ۷ دقیقه و ۵۳ ثانیه این ویدئو آقای گلشاهیان بیزینس پلن خود را شرح می دهند. ابتدا مدیریت سرمایه و فایل فعالیت هفتگی پلن مدیریت سرمایه و در تایم ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه و ۴۴ ثانیه تریدینگ پلن را توضیح می دهند.
برگه هایی که آقای گلشاهیان تهیه کرده اند خیلی کمک میکنند بتوانیم نقاط ضعف و قوت کارمان را بهتر بشناسیم.
چند نمونه استراتژی معاملاتی و تعیین ریسک به ریوارد و نقاط استاپ و تارگت
پترن تریدینگ
از تایم ۱ ساعت و ۲۵ دقیقه و ۳۰ ثانیه این ویدئو آقای گلشاهیان پترن تریدینگ را روی چارت شرح می دهند.
یکی از متداول ترین و قوی ترین استراتژی ها در بازار، پترن تریدینگ و کار با الگوهای هارمونیک است. یکی از الگوهای هارمونیک که به دلیل اختلاف با سایر الگوها معرفی نشده بود الگوی شارک یا کوسه است.
الگوی کوسه
تفاوت الگوی کوسه با الگوهایی که قبلا بررسی کرده ایم این است که در الگوی کوسه موج سوم خارج از موج اول خواهد بود در حالیکه در الگوهای دیگر موج سوم موج داخلی بود.
فرض میکنیم یک روند جنبشی داریم که از نقطه ۰ تا X ادامه پیدا کرده است و موج دوم اصلاحی موج اول) در نقطه A به پایان رسیده، موج سوم در نقطه B به پایان رسیده و موج AB به اندازه ۱۱۳% تا ۱۱۶٫۸% فیبوناچی اصلاحی خارجی موج دوم کشیده شده است.
در این صورت می توانیم احتمال بدهیم که یک الگوی کوسه در حال تشکیل است. سپس موج چهارم تا نقطه C و به اندازه ۱۶۱٫۸% تا ۲۲۴% موج سوم اصلاح خواهد شد و این نقطه C با زون ۸۸٫۶% تا ۱۱۳% موج اول همپوشانی میکند و یک محدوده برگشتی برای ما خواهد ساخت که قیمت از آنجا بر می گردد. موج چهارم می تواند داخلی یا خارجی باشد. در شکل ۸ به جای درصدها اعداد نوشته شده اند.
اگر موج برگشت خورده از نقطه C به سمت بالا باشد این الگو را Bullish و اگر موج برگشت خورده از نقطه C به سمت پایین باشد این الگو را Bearish می نامند.
الگوی بعدی که بر اساس الگوی شارک یا کوسه و بعد از آن تشکیل می شود الگوی فایو او است ( شکل ۹).
این الگو بعد از تشکیل الگوی کوسه تشکیل می شود و قیمت در نقطه D که ٪۵۰ موج چهارم یعنی BC است برگشت خواهد داشت. این الگو الگوی فایو – او یا پنج صفر نامیده شده است. تعداد رخ دادن الگوی شارک از الگوی فایو – او بیشتر است و اعتبار دو برابر هم دارد.
از تایم ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه و ۲۰ ثانیه این ویدئو آقای گلشاهیان الگوی کوسه و فایو – او را روی چارت شرح می دهند.
الگوی هارمونیک شارک الگوی بسیار خوبی است که مثال آقای گلشاهیان روی چارت در درک نحوه استفاده از این الگو کمک شایانی به ما میکند.
نکات زیر بخشی از نکات آقای گلشاهیان در هنگام توضیح روی چارت است:
تعریفی به نام Inside Bars داریم یعنی چند کندل آینده می توانند در داخل یک کندل پر حجم قبلی جای گیرند و این نشانه کم شدن مومنتوم است.
همیشه باید سمت چپ را در صفحه متاتریدر زیر نظر داشته باشیم چون همیشه قیمت به High و Low های قبلی خود واکنش نشان می دهد. نقاط برگشت قیمت در گذشته همیشه می توانند نقاط برگشت در آینده باشند.
در الگوهای هارمونیک، نقطه استاپ لاس آخرین کف (در روند نزولی) یا سقف (در روند صعودی) و نقطه تیک پرافیت ۳۸٫۲% از کل موج نزولی (مجموع موج دوم، سوم و چهارم) بر اساس سطوح فیبوناچی است.
همچنین بر اساس مدیریت سرمایه زمانی که پوزیشن به اندازه فاصله استاپ در سود رفت نصف پوزیشن را می بندیم و بقیه پوزیشن با این کار ریسک فری میشود.
بررسی سنجیدن ریسک به ریوارد قبل از باز کردن پوزیشن کمک زیادی در به صرفه بودن یا نبودن پوزیشن به ما می کند. و ما فقط پوزیشن هایی را استارت می زنیم که نسبت ریسک به ریوارد یک به یک یا ریوارد بالاتر دارند.
استراتژی پول بک تریدینگ
آقای گلشاهیان استراتژی پول بک تریدینگ و استراتژی «۳ ,۲ ,۱» را با هم توضیح می دهند. الگوی «۳ ,۲ ,۱» الگوی تشکیل اولین HH و HL در ابتدای روند صعودی و اولین LH و LL در ابتدای روند نزولی است.
از تایم ۲ ساعت و ۱۲ دقیقه و ۱۷ ثانیه این ویدئو آقای گلشاهیان استراتژی پول یک تریدینگ و استراتژی «۳ ,۲ ,۱» را روی چارت شرح می دهند.
نکته: پول بک یعنی برگشت قیمت به سمت مقاومت یا حمایتی که قبلا شکسته شده است و نقش آن عوض شده است.
استراتژی الیوت ویو تریدنیگ
از تایم ۲ ساعت و ۲۱ دقیقه و ۲۸ ثانیه این ویدئو آقای گلشاهیان استراتژی الیوت ویو تریدنیگ را روی چارت شرح می دهند.
در این بخش استفاده از کانال هم توضیح داده می شود.
استراتژی کندل استیک فرمیشن تریدینگ
از تایم ۲ ساعت و ۳۹ دقیقه و ۱۰ ثانیه این ویدئو آقای گلشاهیان استراتژی کندل استیک فرمیشن تریدینگ را روی چارت شرح می دهند.
یکی از بهترین و مهمترین استراتژی ها استراتژی کندل استیک فرمیشن است. قبل از شروع کار ابتدا باید نقاط مهم بازار را تشخیص داد. این استراتژی ریسک به ریوارد خیلی خوبی در حد ۱ به ۳ یا بهتر دارد.
توصیه می شود دو مطلب مدیریت سرمایه در معاملات و قواعد و توصیه های معامله گری مطالعه کنید.
کلام آخر
قمار نکنید بلکه تجارت کنید. صبور باشید. طمع نکنید. متعهد باشید. منظم باشید. مستقل باشید.